Žan Skok Jan 16, 2015 kapilare kapilare na obrazu krčne žile krema proti krčnim žilam pajkaste žile popokane kapilare veineraser žile krčne 0 Comments Posted in: Blog

Za samo preprečitev in tudi zdravljenje krčnih žil obstaja veliko različnih in učinkovitih rešitev.

Prva izmed njih je preventiva, ki ob nastanku krčnih žil postane tudi kurativna metoda, saj lahko različne poteze pred nastankom le tega preprečijo, če pa do krčnih žil že pride, lahko iste poteze te omilijo in stanje tudi izboljšajo.

veineraserVeliko rešitev se skriva že v našem način oživljanja, gibanja in miselnosti. Če je posameznikovo delo vezano na sedenje ali stoječ položaj, se med delom razmiga in tako pospeši samo prekrvavitev. Tudi izven delovnega časa, se moramo ukvarjati s športom in razgibavanjem. Zelo priporočljivo je kolesarjenje, plavanje, tek in hoja. Pomembni pa so tudi športi, kjer uporabljamo hitre in eksplozivne gibe s katerimi vene bolj obremenjujemo in tako povečamo njihovo trpežnost in odpornost.

Zmanjšanje prekomerne teže je lahko ključni faktor pri preprečitvi nastanka krčnih žil, saj so tako noge in posledično vene, ki so v njih, manj obremenjene. Hrana in pijača sta zelo pomembni, saj lahko nezdrava hrana oslabi krvožilni sistem in same stene ven. Kajenje mora postati zgodovina, saj ta razvada slabi stanje ven in tako poveča možnost razvoja krčnih žil. Če noge tuširamo ali namakamo v hladni vodi, ta vene dodatno krepi, pomaga pa tudi pri blažitvi bolečine in pri lajšanju oteklin.

Hladna, ne premrzla, voda vene krepi, voda z višjo temperaturo, nad 30°C pa vene samo še dodatno širi in lahko stanje krčnih žil samo še dodatno poslabša. Za nastanek krčnih žil je lahko kriva tudi obutev kot primer so to čevlji z visoko peto. Če do krčnih žil že pride, se jim moramo začeti izogibati, saj se tako stanje ne bo nikoli izboljšalo. Ker pa je zelo pomembna prekrvavitev, lahko to pospešimo tudi s tem, da v ležečem položaju noge vsaj malo dvignemo.

Ni pa vse v telesni aktivnosti in zdravi prehrani. Obstajajo tudi drugačne naravne rešitve. Med drugim tudi naravna in učinkovita mazila, ki so narejena in zdravilnih rastlin, ki pospešujejo prekrvavitev. Tudi doma pa se lahko naredi domača kreme, morda iz kostanja, ki blaži bolečine in preprečuje otekline. Skupek vsega pa bo končna rešitev, ki bo posamezniku preprečila soočenje s krčnimi žilami, ali pa te vsaj delno odstranila, preprečila poslabšanje in omilila težave, ki jih prinesejo s seboj.

veineraser_timeline