Žan Skok Jul 8, 2014 Anti-Age bakterije krema proti staranju mikroorganizmi staranje kože termofilne bakterije Thermus Thermophilus 0 Comments Posted in: Blog, Staranje kože

To poletje boste najverjetneje nekaj časa preživeli ob morju in uživali. Zagotovo obstaja mnogo razlogov za to, da cenimo vse kar morje ponuja – čudoviti razgledi, pomirjujoči zvoki in kraljestvo morskih živali ter rastlin. Še en, sicer manj znan razlog za to da cenimo morske globine so močni mikroorganizmi, ki jih najdemo globoko pod površino morja.

Mnogo teh mikroorganizmov je neverjetno koristnih za kožo in delujejo predvsem v smeri pomlajevanja in boja s prvimi znaki staranja. Če vzamemo za primer izvleček termofilne bakterije (Thermus Thermophilus), ki jih najdemo v globokomorskih hidrotermalnih vrelcih, te obdajo kožo z bogatimi aminokislinami, peptidi in encimi.

 

KAJ TERMOFILNE BAKTERIJE SPLOH SO?

Termofilne bakterije so poseben sev bakterij, katerih pojav je bil prvotno omejen le na globokomorske hidrotermalne vrelce, zdaj pa jih lahko najdemo še v plitvomorskih hidrotermalnih sistemih ter tudi vročih izvirih z nizko vsebnostjo soli. Najbolje uspevajo pri temperaturah okoli 150°C.

Vse sevi ne nastanejo enako. Raznolikost naravnega okolja ustvarja tudi raznolikost v hranilnih vrednostih. Znanstveniki so ugotovili, da najdemo najboljše seve termofilnih bakterij v globinah Kalifornijskega zaliva. Koristi teh bakterij lahko primerjamo s koristmi vitamina E, saj so močan antioksidant in vsebujejo proteine, vključno z encimi, ki so učinkoviti pri lovljenju prostih radikalov do katerih pride zaradi izpostavljenosti UV svetlobi.

 


iStock_000022907902LargeKAKO DELUJEJO?

Pri testiranju seva smo ugotovili, da šest mesecev uporabe prepreči pet let staranja. Izvleček termofilnih bakterij, s tem da ščiti fibroblast pred oksidirajočim napadom prostih radikalov, deluje proti starostnim pegam, gubam in kožnim madežem. Koristi te dinamične in impresivne sestavine so neštete.

Nekatere izmed koristi so:
• spodbujanje diferenciacije in zorenja keratinocitov,
• ojačanje odpornosti rožene plasti proti agresivnim vplivom – zaščita pred škodo UV žarkov,
• obnavljanje kakovosti kožne pregrade,
• uravnovešanje sinteze ceramidov,
• zmanjšanje izgube vode po poškodbi oziroma okvari kože,
• spodbujanje zdrave oksigenacije.

 

KJE JIH NAJDEMO?

Ne skrbite, ni se vam treba podati na globokomorsko potapljanje da bi se dokopali do lastne zaloge teh močnih mikroorganizmov – to smo za vas storili mi. Izvleček termofilnih bakterij najdete v kremi Anti-Age in izkusite vse prednosti te čudežne sestavine.

Staranje