Žan Skok Maj 6, 2015 kako odstraniti krčne žile krči v žilah krčne žile krčne žile meča krčne žile na nogah krema za krčne žile naravno zdrastvo pajkaste žile popokane kapilare problem s krčnimi žilami problemi z zdravjem 0 Comments Posted in: Blog

krčne žile www.claudebell.siTako, kot je stanje obolelih ven in pojavov krčnih žil na različnih stopnjah, je tudi samo zdravljenje različno. Ko so prizadete velike vene ali tiste vene, ki so globlje pod površjem kože, (take krčne žile so dobro vidne tudi s prostim očesom) je zdravljenje najbolj pomembno, dolgotrajno in težko. Hujše, kot je samo obolenje ven, hujše so tudi težave, predvsem s hojo in bolečine same. Tu je najboljša rešitev operativni poseg, ki poteka pod lokalno anestezijo. Posegi so različni, v najhujših primerih pa pride tudi do odstranitve glavnih ali najbolj šibkih ven, ki povzročajo največ težav v človeškem krvožilnem sistemu.

vein-laser-treatmentBolj mila posega sta poseg z laserjem in poseg, ko se v kri vbrizga zdravilna raztopina. Ta dva sta najbolj pogosta ob blažjih oblikah krčnih žil, ko samemu telesu še ne povzročajo hujših težav. Vsi ti postopki pa so učinkoviti, saj lahko same krčne žile odstranijo ali izboljšajo stanje človeških ven do te mere, da krčne žile popolnoma izginejo. Stanje se bo skoraj zagotovo popravilo, vendar ni sto odstotnega zagotovila, da se krčne žile ne bodo zopet pojavile. Zato je pri preprečevanju ponovnega nastanka zelo pomembna posameznikova vloga, ki lahko ponovitev težav s krčnimi žili omili ali celo prepreči. Če do težav ponovno pride, in če se vam pojavijo prvič v milejši obliki, obstaja tudi veliko bolj blagih načinov, ki vsaj omilijo in preprečijo širjenje bolezni, nekateri pa samo stanje tudi izboljšajo.

Eden izmed najbolj znanih načinov so posebne elastične ali kompresijske nogavice. Te so primerne tako za starejše kot tudi za mlajše. Zaradi svoje elastičnosti in prožnosti pritiskajo na kožo pod katero se nahajajo obolele vene, tako istočasno podpirajo mišice, ki pritiskajo na stene ven s čimer lahko znatno pospešijo prekrvavitev skozi vene, saj povečajo sam pritisk. Tak postopek seveda ne zagotavlja popolnega okrevanja, seveda pa je okrevanje odvisno tudi od stopnje bolezni.

Močno razvite krčne žile je seveda težko popolnoma odstraniti. Pri blažitvi bolečin in tudi izboljšanju samega stanja pa lahko pomagajo tudi naravne rešitve. Obstajajo različne rešitve, od primernega življenjskega stila do uporabe naravnih mazil pripravljenih iz različnih izvlečkov zdravilnih rastlin. Gibanje, zdravo prehranjevanje in tudi počitek pa lahko stvar zgolj izboljšajo.

Kliknite tukaj za ponudbo mazil