Žan Skok Maj 8, 2015 kako preprečiti razpokane ustnice krema za občutljive ustnice krema za razpokane ustnice občutljive ustnice problem z razpokanimi ustnicami razpokane ustnice 0 Comments Posted in: Blog

Vsakemu od nas se je že kdaj zgodilo, da je imel razpokane ustnice. Še posebej pogosto se to dogaja pozimi, ko smo izpostavljeni suhemu zraku in mrazu. Nič manj pa ni do naših ustnic prizanesljivo sonce. Na srečo lahko z enostavnimi ukrepi preprečimo pokanje ustnic in boleč občutek, ki se pojavi ob tem.

Boleče in popokane ustnice so rezultat presušenosti kože na ustnicah. Ta izgubi sposobnost zadrževanja vlage v sebi in začne pokati.

Cracked-LipsVzroki za razpokane ustnice so seveda različni. Pokanje lahko povzroči pomanjkanje vitamina B, slana hrana ali izpostavljenost vremenskim vplivom. Slednji so najpogostejši vzrok za nastale težave. Ustnice pogosto razpokajo tudi v primeru drugih zdravstvenih težav. Ko imamo zamašen nos zaradi alergij ali prehlada, dihamo skozi usta in tako kožo na ustnicah še dodatno izsušimo. Večina ljudi si ustnice vlaži s slino. Slina sicer nudi začasno pomiritev, a to ni dolgotrajna rešitev. Encimi v slini še dodatno razdražijo ustnice.

Negativen učinek lahko ima tudi alkohol in kajenje, prav tako na kožo močno vpliva količina popite tekočine, uporaba kozmetičnih preparatov in določenih zdravil. Na ustnicah se podobno kot na nohtih kaže pomanjkanje vitaminov in ostalih hranil.

Kako poskrbeti za razpokane ustnice?

Glede na letni čas se naša nega ustnic prilagaja. V zimskem času, ko se zadržujemo v prostorih s suhim zrakom je pomembno, da povečamo vlažnost. To lahko storimo z vlažilnikom zraka ali na radiator postavimo posodo z vodo. V poletnih mesecih, ustnice obvezno zaščitimo z balzamom, ki vsebuje zaščito pred sončnimi žarki. Zelo pomembno je tudi, da v telo vnesemo zadostno količino tekočine.

Razpokane ustnice www.claudebell.si

Ustnic ne smemo vlažiti s slino. Če ustnice malce poližemo jim sicer dodamo nekaj vlage, a ko se slina posuši, se ustnice še bolj izsušijo. Slina s svojimi encimi razdraži in razgrajuje naravno zaščitno plast.

honey-lipsObčasno lahko ustnicam privoščimo doma narejen piling iz morske soli in medu. Sol bo nežno odstranila odmrlo kožo, med pa bo ustnice navlažil. Priporočljivo je tudi, da vsako jutro ustnice nežno zdrgnemo z zobno ščetko, saj s tem odstranimo odmrle celice in spodbudimo prekrvavitev.

Najboljši in najbolj priročni preparati za nego ustnic so zagotovo balzami, ki jih danes dobimo v različnih oblikah in okusih. Najboljši so tisti, ki vsebujejo kakavovo maslo, čebelji vosek ali vitamin E.
Eden takšnih produktov, ki vam bo pomagal izboljšati zdravje vaših ustnic je Magic Lip Balm, ki kar za 70% zmanjša hrapavost ustnic in za 60% izboljša vlažnost ustnic. Mnoge uporabnice prepriča tudi to, da krema naravno poveča ustnice, saj spodbuja prekrvavitev. Krema je obogatena z vanilijevo aromo in je prozorna, tako da jo lahko brez težav uporabljate s svojo najljubšo šminko.