Žan Skok Maj 6, 2015 Ginko Biloba kako o boljšega počutja kako preprečiti glavobole naravno zdravilo rešitev proti glavobolu zakaj nastane glavobol Zdravilno drevo Zdravilno drevo Ginko Biloba 0 Comments Posted in: Blog

gbGinko Biloba oziroma dvokrpi ginko je že skoraj izumrlo, a izjemno zdravilno azijsko drevo. Je neke vrste naravni fosil, saj obstajajo dokazi o njegovem obstanku in zdravilnem učinku že iz daljne zgodovine. Uporabljali pa so ga v prehrambene in zdravilne namene. Najpogosteje je uporabljen v širši Aziji predvsem pa na Kitajskem, kjer že vrsto let pripravljajo napitke iz njegovih posušenih listov. V zdravilne ali medicinske namene se uporablja predvsem izvleček listov kot dodatek k različnim kremam, ali pa kot samostojna zdravilna kapsula.

ginko-biloba-teaDokazano blagodejno vpliva na različne vrste in stanja bolezni. Najpogostejša uporaba je usmerjena v bolezenska stanja, ki se tičejo delovanja možganov, saj povečuje količino in pretok kisika v njih. Tako pomaga pri izboljšanju spomina, splošne miselne sposobnosti, koncentraciji do hitrejšega in boljšega okrevanja po možganski kapi. Dokazano je izboljšano stanje miselnih sposobnosti starejših ljudi, odzivnost, spomin in razmišljanje bolnikov, ki bolehajo za Alzheimerjevno boleznijo. Pogosta uporaba pa je tudi pri blaženju in zdravljenju bolezenskih znakov in bolezni, ki so povezani s prekrvavitvijo nog. Tudi tu blagodejno vpliva na različne načine; na eni strani blaži bolečine v nogah, prepreči šepanje in oteklost, lahko pa tudi pospeši prekrvavitev v žilah ter tako prepreči ali blaži nastanek krčnih žil. Seveda nasplošno pospeši ali izboljša krvni pretok po celotnem telesu in tako izboljša delovanje različnih telesnih organov. Pri boleznih srca in ožilja pomaga predvsem zaradi njegove funkcije razširjanja žil, kar omogoča boljši in neoviran pretok krvi, ki se posledično nikjer ne zadržuje in strjuje. Pomaga pa tudi pri odpravljanju glavobolov in migren, astme, blaženju predmenstrualnih težav in odpravljanju krčev, bledosti, slabemu počutju, vrtoglavici ter diareji. Pomaga pa tudi pri delovanju srca in odpravljanju srčne aritmije.

V preteklosti se je uporabljal predvsem v azijskem svetu, v zadnjih letih pa je dobil vse večjo veljavo tudi v Evropi in v ZDA, predvsem zaradi dokazanih zdravilnih in blagodejnih funkcij, ki lahko podaljšajo življenjsko dobo človeka in splošno stanje njegovega telesa ter odpravijo bolezni ali celo preprečijo njihov razvoj. Že dokazano pomaga starejši populaciji, vse več pa ga uporabljajo tudi mlajše generacije. Za to je več razlogov. Eden večjih pa je ta, da vse več mladih doletijo bolezni, ki so bile včasih značilne samo za starejše ljudi.